Zomrel údajný juhofilipínsky sultán Kirám III.

NETKY.SK • 20 Október 2013, 08:59 • 2 min
Zomrel údajný juhofilipínsky sultán Kirám III.

MANILA - Kirámovi muži sa vo februári 2012 preplavili z juhofilipínskej provincie Tawi-Tawi do mesta Lahad Datu v malajzijskom štáte Sabah, aby si v sultánovom mene uplatnili nárok na územie patriace Malajzii.

slovakia

left justify in out

Vo veku 75 rokov zomrel dnes na Filipínach Džamalúl Kirám III., ktorý tvrdil že je dedičným vládcom niekdajšieho juhofilipínskeho sultanátu Sulu. Informovala o tom agentúra Sinchua.

Kirámova dcéra Jacel pre miestne médiá uviedla, že jej otec zomrel dnes skoro ráno vo Filipínskom kardiocentre v na orgánové zlyhanie.

Kirámove telesné pozostatky previezli do jeho rezidencie v dedine Maharlika, ktorá je súčasťou metropolitnej Manily. Rodina chce sultána pochovať v priebehu 24 hodín, uviedla pre miestene médiá Jacel Kirámová.

Kirámovo meno sa na titulné stránky novín dostalo vo februári minulého roku, keď sa jeho muži preplavili z juhofilipínskej provincie Tawi-Tawi do mesta Lahad Datu v malajzijskom štáte Sabah, aby si v sultánovom mene uplatnili nárok na územie patriace Malajzii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies