Zomrel tréner Baníka Ostrava Erich Cviertna

NETKY.SK • 5 Október 2013, 13:23 • 2 min
Zomrel tréner Baníka Ostrava Erich Cviertna

OSTRAVA - Erich Cviertna podľahol v sobotu rakovine.

slovakia

left justify in out

Futbalový Baník Ostrava postihla tragédia, po dlhej a ťažkej chorobe zomrel v sobotu v ranných hodinách tréner Erich Cviertna. Do Baníka sa vrátil 62-ročný kouč tento rok v lete, oficiálne ako hlavný kormidelník, prakticky však ako asistent a skúsený poradca mladého trénera Martina Svědíka, ktorý ešte nemá profesionálnu licenciu. Cviertna v minulosti pôsobil v Baníku v úlohe trénera niekoľkokrát. V minulosti pracoval aj v Olomouci, Vítkoviciach, Hlučíne, Frýdku-Místku, Třinci. S rakovinou bojoval už dlhšie. V úvode novej sezóny zaútočila choroba intenzívnejšie a Cviertna jej v sobotu podľahol.

"Tá správa je veľmi smutná. Ericha som si veľmi vážil, bol mi od začiatku pôsobenia v Baníku oporou. Aj v dobe, keď bol v nemocnici, sme boli spolu v kontakte, veľa vecí sme konzultovali," povedal pre iSport.cz Svědík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies