Slovenský hokej zasiahla tragická správa: Zomrel tréner Dukly Trenčín Ján Kobezda

NETKY.SK • 27 Január 2017, 13:40 • 2 min
Slovenský hokej zasiahla tragická správa: Zomrel tréner Dukly Trenčín Ján Kobezda

TRENČÍN - Hokejovú rodinu na Slovensku zasiahla v piatok smutná správa. Vo veku 41 rokov zomrel na následky infarktu tréner a generálny manažér Dukly Trenčín Ján Kobezda. TASR informáciu potvrdil manažér klubu Eduard Hartmann.

slovakia

left justify in out

Kobezdovi prišlo náhle nevoľno na rannom rozkorčuľovaní pred odchodom mužstva na zápas do Košíc. "Previezli ho sanitkou do nemocnice. Žiaľ, tam následkom infarktu podľahol. Rodine Jána Kobezdu, jeho priateľom a ostatným pozostalým chcem vyjadriť úprimnú sústrasť," uviedol Hartmann pre TASR.

 

Mužstvo informácia zasiahla už na ceste do Košíc. Autobus s hráčmi sa následne vrátil do Trenčína, po dohode piatkový duel 41. kola Tipsport Ligy medzi HC Košice a Duklou zrušili. Na ostatných štadiónoch bude pred začiatkom zápasov minúta ticha.

 

Kobezda na začiatku roka okrem manažérskej funkcie prevzal aj trénerský post v Dukle, keď nahradil českého kouča Josefa Tureka. V zlúčenej funkcii pôsobil už v minulom ročníku, Duklu spolu s asistentom Marcelom Hanzalom doviedol do play off, vo štvrťfinále s ňou nestačil na neskoršieho finalistu z Banskej Bystrice.

 

Bývalý obranca začal svoju hráčsku kariéru v Dubnici, v sezóne 1997/1998 pôsobil jeden rok v Dukle Trenčín, odkiaľ zamieril do zámoria. Po dvoch rokoch v USA v tímoch ECHL, IHL a UHL sa vrátil do Európy, sezónu odštartoval vo Vítkoviciach, no jej gro odohral opäť v Trenčíne. Neskôr pôsobil ešte vo Fínsku a v Slovane Bratislava. Hráčske pôsobenie ukončil na Islande v klube Skautafélag Akureyrar. Na "ostrove gejzírov" začal aj svoju trénerskú kariéru, v ktorej pokračoval po návrate na Slovensko. V Dubnici nad Váhom bol koučom juniorky, neskôr dva roky A-tímu v II. lige. Štyri roky pôsobil v juniorskom tíme HK Bulldogs, svoje poznatky a skúsenosti potom zúročil v sezóne 2013/2014, keď ako tréner juniorky Dukly dosiahol na zlatú medailu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies