Zomrel Tom Mankiewicz, scenárista filmov o Jamesovi Bondovi

NETKY.SK • 4 August 2010, 06:40 • 2 min
Zomrel Tom Mankiewicz, scenárista filmov o Jamesovi Bondovi

Zomrel Tom Mankiewicz, scenárista filmov o Jamesovi Bondovi - Kultúra Vo veku 68 rokov zomrel Tom Mankiewicz, autor scenára k filmom o Jamesovi Bondovi - Diamanty sú večné a Žiť a nechať zomrieť. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 68 rokov zomrel Tom Mankiewicz, autor scenára k filmom o Jamesovi Bondovi - Diamanty sú večné a Žiť a nechať zomrieť. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.
      Mankiewicz, ktorý sa okrem scenárov venoval aj filmovej réžii, zomrel v sobotu vo svojom dome v Los Angeles po dlhom boji s vážnou chorobou. Pred tromi rokmi podstúpil operáciu v rámci liečby rakoviny pankreasu.
      Ako režisér sa dostal do povedomia kriminálnou drámou V dračích pazúroch z roku 1987, kde sa predstavil mladý Tom Hanks a kanadský herec Dan Aykroyd. Okrem toho sa Mankiewicz ako scenárista podieľal na prvých dvoch dieloch filmového Supermana.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona