Zomrel tanečník a choreograf Richard Hes

NETKY.SK • 17 Február 2014, 15:47 • 2 min
Zomrel tanečník a choreograf Richard Hes

BRATISLAVA - Vo veku 50 rokov dnes zomrel český tanečník, choreograf, herec a zakladateľ tanečnej skupiny Uno Richard Hes.

slovakia

left justify in out

Príčinou úmrtia boli zdravotné komplikácie spojené s rakovinou pankreasu, ktorú mu diagnostikovali vlani. Informovala o tom televízia Nova, pre portál iDNES.cz to následne potvrdil režisér Zdeněk Zelenka, ktorý s Hesom spolupracoval na muzikáli Golem. Ôsmeho februára médiá informovali o tom, že Hes sa v hospici, kde žil, pokúsil spáchať samovraždu skokom z okna. Nasledujúci deň však vysvitlo, že tanečník iba spadol na schodoch a poranil si koleno.

Richard Hes sa narodil 5. júla 1963 v Mladej Boleslavi. V roku 1977 stvárnil jednu z detských úloh v rodinnej komédii Nech žijú duchovia!. Vyštudoval tanec na konzervatóriu a v roku 1987 založil spomínanú skupinu Uno. V roku 1988 získal Hes ako vedúci skupiny televíznu cenu Zlatá rolnička. V 90. rokoch sa potom podieľal ako choreograf na muzikáloch ako napríklad Dracula alebo Monte Cristo. V roku 2007 bol jedným z porotcov v súťaži Star Dance a o dva roky neskôr nakrátko obnovil činnosť skupiny Uno. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies