Zomrel taliansky spisovateľ a filozof Umberto Eco

NETKY.SK • 20 Február 2016, 07:14 • 2 min
Zomrel taliansky spisovateľ a filozof Umberto Eco

RÍM - Taliansky spisovateľ a filozof Umberto Eco zomrel vo veku 84 rokov. Informuje o tom v noci nadnes britská spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Úmrtie svetoznámeho filozofa, ktorý sa preslávil románmi Meno ruže (1980) či Foucaultovo kyvadlo, oznámila rodina. Eco skonal v piatok večer vo svojom dome, uviedli pozostalí bez ďalších podrobností.

 

Prvý román Umberta Eca Meno ruže dostal v roku 1989 filmové spracovanie, v ktorom si jednu z hlavných postáv zahral škótsky herec Sean Connery. V roku 1988 napísal ďalší medzinárodne úspešný román Foucaultovo kyvadlo.Filozof, estetik a teoretik umenia pokračoval v písaní po celý život. Medzi jeho ďalšie diela patria romány Ostrov včerajšieho dňa (1994), Baudolino (2000), Tajomný plameň kráľovnej Loany (2004), Pražský cintorín (2010) či Nulté číslo (2015).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies