Zomrel Steve Jobs - spoluzakladateľ spoločnosti Apple

NETKY.SK • 6 Október 2011, 17:58 • 2 min
Zomrel Steve Jobs - spoluzakladateľ spoločnosti Apple

Zomrel Steve Jobs - spoluzakladateľ spoločnosti Apple

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 56 rokov zomrel v Kalifornii spoluzakladateľ americkej technologickej spoločnosti Apple Steve Jobs, oznámila v noci nadnes tlačová agentúra AP.
Jobs skonal v stredu (miestneho času), trpel rakovinou pankreasu. Ešte v auguste rezignoval na funkciu hlavného výkonného riaditeľa spoločnosti Apple, čo oznámil v liste adresovanom výboru riaditeľov.
Neočakávaným krokom tak Jobs ukončil svoje 14-ročné pôsobenie na čele spoločnosti. Už vtedy sa vedelo, že má zdravotné problémy, no rakovinu údajne zdolal.
"Vždy som hovoril, že ak niekedy príde deň, keď už ďalej nebudem môcť plniť svoje povinnosti a očakávania ako riaditeľ Apple, budem prvý, kto vás o tom informuje. Žiaľ, ten deň prišiel," uviedol Jobs na vysvetlenie rezignácie.
Spoločnosť Apple oznámila Jobsov skon "s hlbokým zármutkom" a vo vyhlásení uviedla, že jeho genialita, vášeň a energia boli zdrojom nespočetných inovácií, ktoré obohatili a zdokonalili životy ľudí.
"Svet je vďaka Stevovi nezmerateľne lepším," píše sa vo vyhlásení.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona