Zomrel spolutvorca hudobného programu MTV Unplugged Jim Burns

NETKY.SK • 28 December 2017, 06:58 • 2 min
Zomrel spolutvorca hudobného programu MTV Unplugged Jim Burns

NEW YORK - Spolutvorca série televíznych koncertov MTV Unplugged Jim Burns zomrel po tom, ako ho počas víkendu v newyorskej štvrti Manhattan zrazil taxík.

slovakia

left justify in out

Priatelia Burnsa (65) uviedli, že bol na prechádzke so psom, keď sa nehoda stala.

 

Polícia najprv informovala, že Burns sa pohyboval v sprievode vodiaceho psa, keď ho zrazil taxík. Avšak rodinní priatelia povedali, že Burns nemal problémy so zrakom a pes bol domácim miláčikom.

 

Burnsov priateľ Paul Ward dodal, že jeho priateľov a známych utešuje fakt, že Burnsov koniec nastal práve vtedy, keď robil obľúbenú činnosť: išiel so svojím psom na prechádzku do Central Parku. Pes neutrpel zranenia a stará sa oňho sused.

 

Polícia oznámila, že taxikár, ktorý v sobotu 23. decembra Burnsa zrazil, zostal po nehode na mieste činu. Burns utrpel závažné poranenia hlavy a podľahol im v utorok 26. decembra.

 

Burns stál pri zrode obľúbenej série koncertov s názvom MTV Unplugged spolu s Robertom Smallom. Program debutoval v roku 1989, na vrchole obľúbenosti uvedenej stanice a jej kultúrneho vplyvu v USA. Medzi najznámejšie vystúpenia zaznamenané v rámci tohto programu, kde sa interpreti predstavili s akustickými a komornejšími verziami svojich skladieb, patria koncerty Erica Claptona, Mariah Careyovej, Roda Stewarta, Jay-Z, Boba Dylana, skupiny Aerosmith alebo Nirvany.

Niektorí umelci vydali tieto nahrávky ako albumy. Clapton napríklad predal 7,7 milióna kusov.

 

"Jeho prelomová práca spolutvorcu obľúbeného programu Unplugged naďalej rezonuje u publika po celom svete. V myšlienkach a modlitbách sme s jeho rodinou a milovanými," uviedla vo vyhlásení hovorkyňa stanice MTV.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies