Zomrel spisovateľ Robert James Waller, autor románu Madisonské mosty

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 18:50 • 2 min
Zomrel spisovateľ Robert James Waller, autor románu Madisonské mosty

NEW YORK - Americký spisovateľ Robert James Waller, ktorého bestsellerový trpkosladký román Madisonské mosty z roku 1992 spracovali do filmu s Meryl Streepovou a Clintom Eastwoodom v hlavných úlohách, ale aj do muzikálu na Broadwayi, zomrel v štáte Texas vo veku 77 rokov. Oznámila to dnes autorova literárna agentka Lucy Childsová z agentúry Aaron M. Priest.

slovakia

left justify in out

Waller zomrel buď vo štvrtok, alebo dnes skoro ráno, uviedla Childsová. Podľa denníka Washington Post mal Waller početné myelómy (zhubné nádory kostnej drene).

 

Mimoriadne úspešný román Madisonské mosty napísal autor za povestných 11 dní - v diele strávi fotograf štvordňový ľúbostný vzťah so ženou z Talianska, ktorá je vydatá za prakticky založeného farmára z amerického štátu Iowa. Farmár si nevestu priviedol domov z vojny v zahraničí.

 

Wallerov román sa dostal na prvú priečku v uznávanom zozname bestsellerov denníka New York Times a zostal tam nasledujúce tri roky. Film z roku 1995, ktorý Eastwood aj režíroval, zarobil po celom svete 182 miliónov dolárov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona