Zomrel spevák Pete Burns z kapely Dead or Alive

NETKY.SK • 25 Október 2016, 09:44 • 2 min
Zomrel spevák Pete Burns z kapely Dead or Alive

LONDÝN - Vo veku 57 rokov zomrel spevák Pete Burns z anglickej popovej kapely Dead or Alive. Naposledy vydýchol 23. októbra v dôsledku zástavy srdca. Smutnú správu zverejnili pozostalí prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

slovakia

left justify in out

"Bol skutočným vizionárom, krásnou, talentovanou dušou. Bude chýbať všetkým, ktorí milovali a oceňovali všetko, čím bol," napísali manažér Steve Coy, bývalá manželka Lynne Corlett a partner Michael Simpson, s ktorým sa Burns zosobášil krátko po rozvode s Corlett v roku 2006.

 

Na úmrtie už reagovali napríklad Boy George, Marc Almond zo skupiny Soft Cell či bývalý bubeník Dead or Alive Joe Musker, ktorí spevákovi vyjadrili obdiv.

 

Peter Jozzeppi "Pete" Burns sa narodil 5. augusta 1959 v meste Bebington. Preslávil sa v spomínanej skupine Dead or Alive, ktorá vznikla v roku 1980 v Liverpoole. V roku 1984 vydali prvý album Sophisticated Boom Boom, po ktorom nasledovalo ďalších šesť štúdioviek, vrátane poslednej Fragile (2000). Medzi ich úspešné single patria napríklad That's the Way (I Like It), Lover Come Back to Me, In Too Deep, Brand New Lover alebo You Spin Me Round (Like a Record), s ktorým ako jediným dobyli UK Chart. Burns v roku 2006 účinkoval v reality show Celebrity Big Brother a vydal tiež životopis Freak Unique: My Autobiography.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies