Zomrel skladateľ hitov Rolling Stones Jerry Ragovoy

NETKY.SK • 19 Júl 2011, 12:43 • 2 min
Zomrel skladateľ hitov Rolling Stones Jerry Ragovoy

Zomrel skladateľ hitov Rolling Stones Jerry Ragovoy

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 80 rokov zomrel skladateľ legendárnych hitov Rolling Stones Jerry Ragovoy. Oznámila to dnes Americká spoločnosť skladateľov autorov a vydavateľov (ASCAP).
      Ravogoy zomrel 13. júla v nemocnici Lenox Hill v New Yorku na následky komplikácií po mozgovej porážke.
      Rodák z Pensylvánie počas svojej takmer polstoročie trvajúcej kariéry ako skladateľ a producent spolupracoval s množstvom renomovaných amerických hudobníkov, predovšetkým zo soulovej scény.  
      Medzi jeho najznámejšie hity patrí "Time Is On My Side", ktorú v 60. rokoch preslávila kapela Rolling Stones. Hudbu aj text napísal Ragovoy pod pseudonymom Norman Meade.
      V dlhom zozname jeho úspešných skladieb figuruje aj "Piece of My Heart", ktorú v roku 1968 naspievala Janis Joplin. Je tiež spoluautorom populárneho hitu "Stay with Me" od Loraine Ellison. Jeho piesne sa objavili aj na albumov velikánov ako sú Elvis Presley, B.B. King či Aretha Franklin.
      V roku 1973 získal prestížnu cenu Grammy ako spoluproducent albumu hudobnej revue Don't Bother Me, I Can't Cope.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona