Zomrel šéf ATP Brad Drewett

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 18:19 • 2 min
Zomrel šéf ATP Brad Drewett

LONDÝN - Vo veku 54 rokov v piatok v austrálskom Sydney skonal šéf Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Brad Drewett. Informáciu priniesla internetová stránka ATP aj s vyjadrením sústrasti pozostalým.

slovakia

left justify in out

Austrálčan podľahol amyotrofickej laterálnej skleróze označovanej tiež za Lou Gehrigovu chorobu. Diagnózu zverejnil v polovici januára počas melbournských grandsamových Australian Open a zároveň oznámil, že odstúpi z funkcie prezidenta a výkonného riaditeľa ATP, keď vyberú jeho nástupcu.

Rodák z Macleanu v Novom Južnom Walese Drewett počas vlastnej tenisovej kariéry získal dva singlové tituly na hlavnej profesionálnej úrovni, bol vo štvrťfinále AO 1976 a dostal sa na 34. priečku v renkingu. Šéfom ATP sa stal 1. januára 2012 po Adamovi Helfantovi na trojročné funkčné obdobie.

Denník USA Today v marci vyrukoval s informáciou, že kandidátmi na spomenutú funkciu sú Američan z Floridy Mark Young a Francúz so sídlom v Monte Carle Laurent Delanney. Young momentálne vedie americkú pobočku ATP a zároveň právne a mediálne oddelenie. Delanney dohliada na európsku filiálku a obchodné operácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies