Zomrel saxofonista Headley Bennett

NETKY.SK • 23 August 2016, 11:58 • 2 min
Zomrel saxofonista Headley Bennett

KINGSTON - Jamajský saxofonista Headley Bennett, ktorý si zahral v prvej skladbe hudobníka Boba Marleyho Judge Not, zomrel 21. augusta vo veku 85 rokov.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informovala jeho rodina. Oficiálnu príčinu smrti nezverejnili, ale hudobníkova dcéra potvrdila, že už dlhšie trpel hypertenziou a nedávno mu tiež diagnostikovali rakovinu prostaty. Zostali po ňom brat, dve deti, štyri vnúčatá a dve pravnúčatá. Rodina nezverejnila žiadne detaily o pohrebe.

 

Felix Headley Bennett, známy tiež ako Deadly Headley, sa narodil v meste Kingston na Jamajke. Od 60-tych rokov pôsobil v nahrávacej spoločnosti Studio One, v hudobnej skupine Lynna Taitta, v Mighty Vikings a The Revolutionaries. Počas éry ska sa podieľal na viacerých štúdiových nahrávkach, vrátane spomínanej Judge Not od Boba Marleyho. Na konci 60-tych rokov sa presťahoval do Kanady a na Jamajku sa vrátil v roku 1977. Jamajská vláda mu v roku 2005 udelila Order of Distinction, šieste najvyššie štátne vyznamenanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona