Zomrel ruský politik Vladimir Žirinovskij. Preslávili ho provokatívne vystúpenia

NETKY.SK • 6 Apríl 2022, 16:36 • 2 min
Zomrel ruský politik Vladimir Žirinovskij. Preslávili ho provokatívne vystúpenia

MOSKVA - Politik skonal vo veku 75 rokov. Oznámil to v stredu predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin.

slovakia

left justify in out

Žirinovskij podľa Volodinových vyjadrení zomrel po dlhej a ťažkej chorobe. Politika hospitalizovali začiatkom februára v Moskve pre nákazu koronavírusom.

 

img

 

Predseda pravicovej populistickej Liberálnodemokratickej strany Ruska (LDPR) Žirinovskij bol známy svojimi provokatívnymi vystúpeniami a vyjadreniami namierenými proti Západu, pripomína Reuters.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Zomrel legendárny Karol Divín

 

Narodil sa 25. apríla 1946 v Alma-Ate, metropole vtedajšej Kazašskej sovietskej socialistickej republiky, a neskôr študoval na Inštitúte orientálnych jazykov pri Moskovskej štátnej univerzite (MGU). Po skončení štúdií odslúžil dva roky vojenskej služby v Tbilisi. Kariéru začal v zahraničnom oddelení Sovietskeho výboru na ochranu mieru. V roku 1991 dal na ministerstve spravodlivosti zaregistrovať Liberálnodemokratickú stranu Sovietskeho zväzu (neskôr Ruska, LDPR).

 

img

 

Liberálnodemokratická strana Ruska je parlamentnou stranou nepretržite od roku 1993, keď získala takmer štvrtinu všetkých poslaneckých mandátov v Štátnej dume. Žirinovskij bol prezidentským kandidátom v šiestich voľbách.

 

Volodin vyzdvihol Žirinovského osobnosť a povedal, že bez tohto politika je „náročné predstaviť si vývoj politického systému moderného Ruska“, píše Reuters.

 

Možno vás zaujme: Kto získal ocenenie Srdce na dlani?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies