Zomrel Ray Thomas, spoluzakladateľ kapely The Moody Blues

NETKY.SK • 8 Január 2018, 09:02 • 2 min
Zomrel Ray Thomas, spoluzakladateľ kapely The Moody Blues

BRATISLAVA - Vo veku 76 rokov zomrel niekdajší flautista a jeden zo zakladajúcich členov anglickej rockovej kapely The Moody Blues Ray Thomas.

slovakia

left justify in out

Naposledy vydýchol 4. januára doma v anglickom Surrey. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa. Informácie zverejnili zástupcovia vydavateľstva Esoteric Recordings.

Na smutnú správu reagoval aj John Lodge, basgitarista skupiny The Moody Blues, ktorú tento rok uvedú do Rock'n'rollovej siene slávy. "Ray a ja sme spolu zažívali túto magickú životnú jazdu od 14 rokov. Dve deti z Birminghamu sa dotkli hviezd. Dokázali sme to spoločne," napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

The Moody Blues vznikli v roku 1964. Raymond Thomas, ktorý sa narodil 29. decembra 1941 v Stourport-on-Severn, pôsobil v skupine ako skladateľ, flautista aj spevák, a to až do odchodu z formácie v roku 2002. Ako hlavný spevák sa objavil napríklad v skladbách Twilight Time, Legend of a Mind, Dr. Livingstone, I Presume, Dear Diary či And the Tide Rushes In. Jeho flautové sólo zdobí aj jeden z najväčších hitov kapely Nights in White Satin z roku 1967. Na konte má aj sólové albumy From Mighty Oaks (1975) a Hopes, Wishes and Dreams (1976). Thomas v roku 2013 zverejnil, že trpí rakovinou prostaty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona