Zomrel rapper Phife Dawg z formácie A Tribe Called Quest

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 09:54 • 2 min
Zomrel rapper Phife Dawg z formácie A Tribe Called Quest

NEW YORK - Vo veku 45 rokov skonal v utorok americký rapper Phife Dawg, člen už neaktívnej skupiny A Tribe Called Quest.

slovakia

left justify in out

O jeho úmrtí ako prvý informoval na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter DJ Chuck Chillout, následne túto informáciu potvrdil producent Statik Selektah.

 

Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa, Phife Dawg však trpel cukrovkou a v roku 2008 mu museli transplantovať obličku. Na smutnú správu reagovalo na sociálnych sieťach množstvo hip-hopových interpretov ako 9th Wonder, R.A. The Rugged Man, Swizz Beatz, Mac Miller, Logic či DJ Revolution.


Phife Dawg, vlastným menom Malik Isaac Taylor, sa narodil 20. novembra 1970 v New Yorku a od roku 1985 bol členom spomínanej skupiny A Tribe Called Quest, v ktorej spolu s ním pôsobili aj Q-Tip, Ali Shaheed Muhammad a Jarobi White. Posledný menovaný však skupinu po prvom albume People's Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm (1990) opustil. Zvyšní traja členovia potom spolu nahrali ešte štyri albumy - The Low End Theory (1991), Midnight Marauders (1993), Beats, Rhymes And Life (1996) a The Love Movement (1998). Po vydaní posledného albumu sa skupina rozpadla a jej členovia sa začali venovať sólovým kariéram.

 

Phife Dawg následne v roku 2000 vydal album Ventilation: Da LP, ktorý bol jeho jedinou sólovkou. A Tribe Called Quest sa neskôr ešte niekoľkokrát dali dokopy, nový album však už nenahrali. V roku 2011 mal premiéru dokumentárny film Beats, Rhymes & Life: The Travels Of A Tribe Called Quest, ktorý nakrútil Michael Rapaport.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies