Zomrel povrazolezec Henry's, ktorý zdolal Niagarské vodopády

NETKY.SK • 28 December 2013, 18:16 • 2 min
Zomrel povrazolezec Henry's, ktorý zdolal Niagarské vodopády

PARÍŽ - Vo veku 82 rokov zomrel známy francúzsky povrazolezec a akrobat Henri Réchatin, ktorý predvádzal svoje nebezpečné kúsky na alpskej lanovke, nad Niagarskými vodopádmi či Veľkým kaňonom v USA.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa starostu jeho domovského mesta Saint-Étienne v strednom Francúzsku. Podľa starostu Réchatin zomrel v piatok 27. decembra. 

Akrobat, vystupujúci pod umeleckým menom Henry's, vošiel do povedomia svetovej verejnosti množstvom adrenalínových výkonov, okrem iného chôdzou po lane kabínkovej lanovky premávajúcej na vrchol 3842 metrov vysokého alpského vrcholu Aiguille du Midi.

Ešte toho istého roku (1996) balansoval na dvoch stoličkách na okraji strechy moskovského hotela Rossija, 44 metrov nad zemou. 

Vo Francúzsku ho najviac preslávil kúsok z roku 1973, keď strávil šesť mesiacov na lane, natiahnutom 20 metrov nad supermarketom v Saint-Etienne. Oddychoval v sede na malej plošine zavesenej na lane, ktorú medziiným využíval aj na holenie.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies