Zomrel posledný člen zlatej maďarskej futbalovej generácie

NETKY.SK • 12 Január 2015, 10:33 • 2 min
Zomrel posledný člen zlatej maďarskej futbalovej generácie

BUDAPEŠŤ - Vo veku 89 rokov zomrel v nedeľu v Ostrihome Jenö Buzánszky, posledný žijúci člen slávnej generácie maďarských futbalistov z 50. rokov minulého storočia.

slovakia

left justify in out

Počas svojej profesionálnej kariéry si ako obranca obliekal dres mužstiev Pécsi VSK a Dorogi FC. V národnom tíme odohral takmer 50 duelov po boku takých hviezd ako Ferenc Puskás, Nándor Hidegkuti alebo Sándor Kocsis.

 

Spomenutý maďarský tím je považovaný za jedno z najlepších mužstiev všetkých čias. V období rokov 1950 až 1956 prehrali Maďari z 50 stretnutí jediné - prekvapujúco finále MS 1954 vo Švajčiarsku s vtedajším Západným Nemeckom 2:3. V roku 1952 získali Maďari olympijské zlato. Pamätné je aj ich víťazstvo o rok neskôr vo Wembley nad domácim Anglickom (6:3), čo bola vtedy prvá prehra Albiónu s mužstvom pochádzajúcim mimo Britských ostrovov. Informoval o tom portál sport.hir24.hu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies