Zomrel otec komiksových superhrdinov: Stan Lee († 95) je mŕtvy, potvrdila jeho dcéra

NETKY.SK • 12 November 2018, 21:17 • 2 min
Zomrel otec komiksových superhrdinov: Stan Lee († 95) je mŕtvy, potvrdila jeho dcéra

Pomohol stvoriť Spider-Mana, X-Meny, Hulka, Daredevila alebo Fantastickú štvorku. Bol skutočným otcom komiksových superhrdinov.

slovakia

left justify in out

12. novembra 2018 bohužiaľ vydýchol naposledy. Legendárny Stan Lee († 95) zomrel po dlhých mesiacoch plných zdravotných problémov.

 

S veľmi smutnou správou prišiel web TMZ.com. Úmrtie svojho otca mu potvrdila jeho zdrvená dcéra J. C. "Môj otec miloval všetkých svojich fanúšikov. Bol ten najúžasnejší a najslušnejší muž," povedala skrz slzy.

 

 

Čo sa so Stanom Lee stalo, nie je jasné. Do jeho domu v Hollywood Hills prišla v pondelok ráno sanitka. Tá ho previezla do nemocnice Cedars-Sinai Medical Center.

 

Lekári však komiksového tvorca už nedokázali zachrániť. V posledných mesiacoch Leeho sužovali vážne zdravotné problémy.

 

Trápil ho zrak, ktorý pomaly, ale isto strácal. Bojoval aj so zápalom pľúc a srdcovými ťažkosťami. Jeho zdravie bolo podlomené a jeho vek príliš vysoký. Bol to veľký človek, ale jeho telesná schránka bola už príliš krehká.

 

 

Lee spoločne s ďalšími komiksovými velikánmi, akými boli Steve Ditko († 90) a Jack Kirby († 76), stvorili v roku 1961 komiksové vydavateľstvo Marvel Comics. To pretvoril z už existujúceho Timely Comics (neskôr Magazine Management).

 

 

Spoločne splodili najslávnejšie komiksové vydavateľstvo všetkých čias. Lee miloval aj filmové spracovanie svojich diel. Kameo si strihol v každej novodobej marvelovke vrátane Avenger, X-Menov alebo nedávno Venoma.

 

Vlani zastihla Leeho veľká rodinná tragédia. Zomrela mu manželka Joan († 95). Utrpela mŕtvicu a od tej doby bol jej stav veľmi zlý.

 

Z nemocnice sa už nevrátila. Teraz už sú obaja opäť spolu. Na komiksových fanúšikov sa usmievajú z neba. Joan i Stana je možné vidieť na chvíľu spoločne v snímke X-Men: Apocalypsa.

 

img

Stan Lee s manželkou Joan. Zdroj: Twitter



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies