Zomrel obuvnícky magnát Heinz-Horst Deichmann

NETKY.SK • 7 Október 2014, 17:34 • 2 min
Zomrel obuvnícky magnát Heinz-Horst Deichmann

BERLÍN - Nemecké médiá v utorok priniesli správu o úmrtí podnikateľa Heinza-Horsta Deichmanna, ktorý bol známy ako majiteľ najväčšej siete obuvníckych predajní v Európe ako aj podporovateľ humanitárnej a misionárskej činnosti v rôznych častiach sveta.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Bild, ktorý sa odvoláva na hovorcu spoločnosti Deichmann, niekdajší magnát zomrel ešte minulý štvrtok v rodnom Essene. Iba niekoľko dní predtým oslávil svoje 88. narodeniny.

 

Bild pri tejto príležitosti pripomína, že Deichmannov podnik v súčasnosti zamestnáva okolo 35-tisíc ľudí a vlastní 3500 pobočiek v 23 krajinách Európy a v USA.

 

Len za minulý rok sa v nich predalo dokopy až 167 miliónov párov topánok, zatiaľ čo nemecký časopis Manager Magazin v roku 2013 odhadoval majetok rodiny na 3,6 miliardy eur.

 

Okrem prekvitajúceho obchodu hrali v Deichmannovom živote dôležitú rolu i jeho kresťanská viera a pomoc "najchudobnejším z chudobných", čo dokazoval financovaním humanitárnych projektov v krajinách, ako sú India či Tanzánia, dodáva Bild.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona