Zomrel obľúbený herec nemeckého šoubiznisu Joachim Fuchsberger (†87)

NETKY.SK • 12 September 2014, 08:07 • 2 min
Zomrel obľúbený herec nemeckého šoubiznisu Joachim Fuchsberger (†87)

MNÍCHOV - Veľká osobnosť nemeckého šoubiznisu, obľúbený herec a dlhoročný moderátor, vždy skromný a usmiaty Joachim Fuchsberger zomrel dnes doma v Grünwalde neďaleko Mníchova vo veku 87 rokov. Informáciu priniesli nemecké médiá s odvolaním sa na pozostalých.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že svojho času talentovaný, sympatický herec spolupracoval s takými kráskami ako Romy Schneiderová, Senta Bergerová či Marianne Holdová, bola jeho vernosť manželke neohrozená. Oboch zasiahla v roku 2010 strata milovaného syna, ktorú sa pokúšali prekonať. O tri roky, v lete 2013 postihla umelca po troch infarktoch myokardu v poradí druhá mozgová príhoda, ktorá ďalej skomplikovala jeho život. Napriek tomu však zostal večným optimistom. V tomto roku bola však "páru snov", ktorého život nikdy nesprevádzali žiadne aféry alebo škandály, definitívne odopretá blížiaca sa oslava 60. výročia sobáša-diamantovej svadby, ku ktorej už 2. decembra 2014 nedôjde.
      

Rodák zo Stuttgartu sa zaskvel vo viacerých filmových adaptáciách kriminálnych príbehov Edgara Wallaca vrátane snímok, ktoré svojho času uviedli aj v bývalom Československu (Mŕtve oči Londýna, Hostinec na Temži a ďalšie). Jeho filmografia, ale aj divadelné a televízne kreácie, sú dôkazom mimoriadne širokého umeleckého záberu.
      

Zosnulý bol okrem iného laureátom Nemeckej televíznej ceny, ako aj ocenení Bambi a Zlatá kamera za celoživotné dielo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona