Zomrel novinár Peter Krútky

NETKY.SK • 8 Január 2015, 18:57 • 2 min
Zomrel novinár Peter Krútky

BRATISLAVA - Po krátkej a ťažkej chorobe zomrel v stredu (7.1.) vo veku 66 rokov novinár Peter Krútky. TASR o tom informovala jeho manželka a bývalá predsedníčka Slovenského syndikátu novinárov Zuzana Krútka.

slovakia

left justify in out

Krútky pôsobil v poslednom období ako predseda klubu FIJET pri Slovenskom syndikáte novinárov, čo je klub novinárov píšucich o cestovnom ruchu. Podľa jeho manželky sa zaslúžil o jeho revitalizáciu. Označila to za svetlý bod jeho kariéry.
     

„Presadzoval publicistický, nie komerčný prístup k témam cestovného ruchu, ktorý považoval za výborný spôsob vzájomného spoznávania ľudí rôznych kultúr,“ zhrnula jeho prácu. „Charakteristická preňho bola dôslednosť, neznášal povrchnosť,“ doplnila.
     

Krútky bol dlhoročným novinárom. Narodil sa 13. septembra 1948 v Košiciach. Pred dovŕšením 18. roku života nastúpil do Východoslovenských novín, dostal prvú žurnalistickú školu. Neskôr absolvoval Katedru novinárstva na Filozofickej fakulte UK v Bratislave.
     

V rokoch 1972-1987 pôsobil v Slovenskom rozhlase ako redaktor, neskôr vedúci redakcie. V nasledujúcom období, do roku 1990 pracoval pre časopis KSČ Život strany. „Podotýkam, že jeho životným krédom bol humanizmus a pomoc ľuďom,“ zdôraznila Krútka.
     

Po roku 1990 pracoval v komunikačnom oddelení Historického múzea SNM, v mesačníku Krásy Slovenska, ale aj v TASR, kde bol jedným zo zakladateľov reprezentačného časopisu Slovakia. Pracoval aj v týždenníku Expres International a opäť sa vrátil do Slovenského rozhlasu. Záver žurnalistickej kariéry prežil v dvojtýždenníku Verejná správa.
     

Posledná rozlúčka s Petrom Krútkym sa uskutoční 14. januára v bratislavskom krematóriu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies