Zomrel novinár, ktorý bol na palube havarovaného lietadla s hráčmi Chapecoense

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 09:14 • 2 min
Zomrel novinár, ktorý bol na palube havarovaného lietadla s hráčmi Chapecoense

SAO PAULO - Jeden zo šiestich preživších z havárie lietadla, pri ktorej v roku 2016 prišla o život väčšina brazílskeho futbalového tímu Chapecoense, Rafael Henzel, zomrel na infarkt. Žurnalista skonal ako 45-ročný v utorok po tom, ako si išiel zahrať futbal s priateľmi. Krátko po prevoze do nemocnice poslednýkrát vydýchol.

slovakia

left justify in out

Pri havárii v Kolumbii dňa 28. novembra 2016 zahynulo 71 ľudí, šiesti nešťastie prežili. Príčinou nehody lietadla bol nedostatok paliva. Henzel niekoľko týždňov po zrútení stroja pre BBC vyhlásil, že pasažieri nedostali žiadne upozornenia na hroziaci pád.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A Associação Chapecoense de Futebol vem a público a fim de manifestar o profundo pesar e toda a consternação pela notícia do falecimento do jornalista Rafael Henzel, ocorrido na noite desta terça-feira. Durante a sua brilhante carreira, Rafael narrou, de forma excepcional, a história da Chapecoense. Tornou-se um símbolo da reconstrução do clube e, nas páginas verde e brancas desta instituição, sempre haverá a lembrança do seu exemplo de superação e de tudo o que fez, com amor, pelo time, pela cidade de Chapecó e por todos os apaixonados por futebol. Desejamos, de todo o coração, que a família tenha força para enfrentar mais um momento tão difícil e esta perda irreparável. Os sentimentos e as orações de todos os chapecoenses, torcedores e ouvintes, estão com vocês.

Príspevok, ktorý zdieľa Chapecoense (@chapecoensereal),



"Keď sme boli 10-15 minút od pristátia, motory prestali fungovať, pretože lietadlu došlo palivo. Pripútal som sa a myslel si, že motory zachvíľu obnovia činnosť. Potom sa to stalo," povedal Henzel. Dlhoročný novinár, ktorý bol väčšinu profesijného života úzko spätý s tímom Chapecoense, mal po nehode sedem zlomených rebier. Dodal, že si nevedel spomenúť na moment havárie a bol predposledný z tých, ktorých sa podarilo zachrániť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies