Zomrel niekdajší manažér The Rolling Stones Giorgio Gomelsky

NETKY.SK • 15 Január 2016, 12:48 • 2 min
Zomrel niekdajší manažér The Rolling Stones Giorgio Gomelsky

BRATISLAVA - Vo veku 81 rokov zomrel niekdajší manažér anglickej kapely The Rolling Stones Giorgio Gomelsky.

slovakia

left justify in out

Rodák z gruzínskeho mesta Tbilisi skonal 13. januára v New Yorku v dôsledku rakoviny hrubého čreva. Smutnú správu potvrdila jeho priateľka Janice Daley.
Giorgio Gomelsky sa narodil 28. februára 1934. Vyrastal vo Švajčiarsku, no neskôr sa presťahoval do Londýna, kde v 60. rokoch založil legendárny klub Crawdaddy, v ktorom v začiatkoch svojej kariéry pravidelne vystupovali spomínaní The Rolling Stones. Po tom, ako manažovanie skupiny prebral Andrew Loog Oldham, začal Gomelsky spolupracovať s The Yardbirds. Podieľal sa tiež na produkcii ich nahrávok Five Live Yardbirds (1964), For Your Love (1965) a Having a Rave Up with The Yardbirds (1965). Gitaristovi kapely Ericovi Claptonovi vymyslel známu prezývku Slowhand. Založil tiež už nefungujúce vydavateľstvo Marmalade Records, spolupracovali s ním aj kapely ako Soft Machine, Gong, Magma či D Generation. V roku 1989 pomáhal organizovať newyorský koncert na podporu väzneného básnika a manažéra českej formácie The Plastic People of the Universe Ivana "Magora" Jirousa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona