Zomrel niekdajší manažér Bee Gees a Cream Robert Stigwood

NETKY.SK • 5 Január 2016, 09:26 • 2 min
Zomrel niekdajší manažér Bee Gees a Cream Robert Stigwood

LOS ANGELES - Vo veku 81 rokov zomrel hudobný manažér a producent Robert Stigwood. Smutnú správu dnes potvrdil Spencer Gibb, syn zosnulého Robina Gibba zo skupiny Bee Gees, ktorú Stigwood v minulosti manažoval.

slovakia

left justify in out

"Chcem vám oznámiť smutnú novinku. Môj krstný otec a dlhoročný manažér mojej rodiny, Robert Stigwood, zomrel. Stiggy, budeš nám chýbať," uviedol Gibb a zaspomínal si tiež na úspešnú kariéru rodáka z austrálskeho mesta Adelaide. Dátum ani príčina úmrtia, na ktoré už reagovali napríklad Andrew Lloyd Webber či Tim Rice, zatiaľ nie sú známe.


Robert Stigwood sa narodil 16. apríla 1934. V roku 1966 začal spolupracovať s kapelou The Who. Neskôr manažoval formáciu Cream, pričom s gitaristom Ericom Claptonom pracoval aj počas pôsobenia v Blind Faith, Derek and the Dominos, ale aj počas jeho sólovej kariéry. V roku 1967 podpísal zmluvu so spomínanými Bee Gees, ktorým pomohol k celosvetovej sláve. Venoval sa tiež produkcii filmov či muzikálov, na londýnsky West End priniesol napríklad kultové Vlasy. Ako producent sa podieľal aj na tituloch Jesus Christ Superstar (1973), Tommy (1975), Horúčka sobotňajšej noci (1977), Pomáda (1978), Gallipoli (1981), Pomáda 2 (1982) či Evita (1996).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies