Zomrel niekdajší bubeník The Allman Brothers Band

NETKY.SK • 26 Január 2017, 12:00 • 2 min
Zomrel niekdajší bubeník The Allman Brothers Band

BRATISLAVA - Vo veku 69 rokov zomrel americký bubeník Butch Trucks, známy najmä ako zakladajúci člen už nefungujúcej kapely The Allman Brothers Band.

slovakia

left justify in out

Naposledy vydýchol 24. januára v meste West Palm Beach na Floride. Americkému dvojtýždenníku Rolling Stone potvrdil smutnú správu agent zosnulého Page Stallings a dodal, že príčina úmrtia zatiaľ nie je známa.


Na smrť hudobníka už reagovali aj bývalí kolegovia zo spomínanej skupiny The Allman Brothers Band. "Mám zlomené srdce. Stratil som ďalšieho brata a nesmierne to bolí. Butch a ja sme sa spoznali už ako tínedžeri a hrali sme spolu 45 rokov. Bol úžasný človek a skvelý bubeník. Bude mi navždy chýbať," uviedol spevák, gitarista a klávesák Gregg Allman. "Dnes sme stratili brata a hudobný svet prišiel o výborného, inovatívneho bubeníka a časť rockovej histórie. Je mi naozaj veľkou cťou, že som mohol hrať a deliť sa o životné zážitky s Butchom viac ako 25 rokov. Je to naozaj smutný deň," vyjadril sa gitarista Warren Haynes.

 

Claude Hudson "Butch" Truck sa narodil 11. mája 1947 v Jacksonville na Floride. Začínal v kapelách ako The Vikings, Bitter Ind. alebo The 31st of February. So skupinou The Allman Brothers Band, ktorá fungovala s prestávkami v rokoch 1969 až 2014, nahral albumy ako napríklad At Fillmore East (1971), Eat a Peach (1972), Brothers and Sisters (1973), Win, Lose or Draw (1975), Enlightened Rogues (1979), Where It All Begins (1994) a mnohé ďalšie. Najúspešnejším singlom formácie bola skladba Ramblin' Man, ktorá sa v americkom rebríčku Billboard Hot 100 dostala na druhé miesto. Kapelu v roku 1995 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v roku 2012 jej udelili Grammy za celoživotné dielo. Truck pôsobil v poslednom období života vo formáciách Les Brers alebo Butch Trucks and the Freight Train Band.
Informácie pochádzajú z webstránky www.rollingstone.com.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies