Zomrel najvyznamenávanejší britský vojenský a testovací pilot Eric Brown

NETKY.SK • 22 Február 2016, 08:12 • 2 min
Zomrel najvyznamenávanejší britský vojenský a testovací pilot Eric Brown

LONDÝN - Vo veku 97 rokov zomrel v nedeľu bývalý dôstojník a skúšobný pilot britského Kráľovského námorníctva Eric Brown. Bol držiteľom svetového rekordu v počte rozličných typov lietadiel, na ktorých lietal - 487 - a tiež pristátí na palubách lietadlových lodí; tých uskutočnil 2407, píše stanica BBC.

slovakia

left justify in out

"Letecká zložka flotily pravdepodobne prišla o jedného z najlepších a najznámejších pilotov; britské letectvo však stratilo ešte omnoho viac - najuznávanejšieho testovacieho pilota svojej generácie a možnože i všetkých čias," uviedol admirál a vrchný predstaviteľ Kráľovského námorníctva George Zambellas.

 

Brown bol zároveň najvyznamenávanejším pilotom Royal Navy, dopĺňa server denníka The Guardian. Počas svojej kariéry prežil 11 leteckých havárií, ako aj potopenie eskortnej lietadlovej lode HMS Audacity.

 

Pilot bol aj držiteľom Radu britského impéria v troch kategóriách. Zomrel po krátkej chorobe v grófstve Surrey.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies