Zomrel najstarší slovenský otužilec Karol Kevan

NETKY.SK • 16 September 2017, 16:20 • 2 min
Zomrel najstarší slovenský otužilec Karol Kevan

PIEŠŤANY – Najstarší slovenský otužilec Karol Kevan zomrel v piatok 15. septembra vo veku 93 rokov.

slovakia

left justify in out

Otužovaniu a propagovaniu zdravého životného štýlu sa venoval celé polstoročie. O jeho úmrtí informoval zástupca primátora Piešťan Martin Valo, ktorého Kevan v minulosti tiež priviedol k otužovaniu.

Karol Kevan sa popri svojej práci na letisku v Piešťanoch celý život venoval športu. Plával, behával, absolvoval tri košické maratóny. S otužovaním začal ako štyridsaťročný, v ľadovej vode sa prvýkrát verejne kúpal 13. februára 1965. Vo Váhu plával najradšej sám, v zime aj štyrikrát do týždňa. Bol pri zrode dlhoročnej tradície zimného plávania vo Váhu v Piešťanoch vždy na druhý sviatok vianočný.

 

Okrem plávania v studenej vode sa otužoval aj behom na lyžiach, pri ktorom mal oblečené len plavky, čiapku a rukavice. Aktívne sa zapájal aj do kondičnej prípravy piešťanských plavcov. Vychoval si viacerých nasledovníkov v otužovaní, ktorí vo februári, v deň jeho narodenín, organizovali na jeho počesť plávanie vo Váhu s názvom Kevanova stovka.

 

Karol Kevan propagoval okrem športu aj vegetariánsku stravu. Sľuboval, že keď sa dožije stovky, napíše knihu o otužovaní a zdravom životnom štýle.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies