Zomrel najstarší pavúk na svete

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 20:51 • 2 min
Zomrel najstarší pavúk na svete

Zomrel rekordér dlhovekosti medzi pavúkmi. Samička s menom Number 16 prežila dvakrát dlhší život ako jej súkmeňovci.

slovakia

left justify in out

Number 16 žila vo voľnej prírode v Austrálii a slúžila vedcom pri výskume vplyvu stresujúceho prostredia na tento špecifický druh. 

 

Number 16 z rodu Giaus Villosus sa dožila 43 rokov, čím sa zapísala do histórie ako najstarší pavúk na svete. Informoval The Ladbible.

 

Prekonala tak tarantulu z Mexika, ktorá dosiaľ držala prvenstvo s vekom 28 rokov. Vedcom bolo jej smrti veľmi ľúto, dúfali, že s ňou oslávia okrúhlu 50.

 

„Vďaka našim informáciám môžeme povedať, že ide o najstaršieho pavúka, aký bol kedy zaznamenaný, a jej dlhý život nám umožnil ďalšie skúmanie správania a populačnej dynamiky,“ povedala Ph.D. študentka zo School of Molecular and Life Sciences na Curtin University, Leanda Mason.

 

Vedecké pozorovanie Number 16 bolo súčasťou väčšej štúdie zameranej na populáciu pavúkov a všetkého, čo ovplyvňuje ich život vrátane klimatických zmien.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies