Zomrel najstarší človek na svete: Američanka Jonesová (†116)

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 10:56 • 2 min
Zomrel najstarší človek na svete: Američanka Jonesová (†116)

NEW YORK - Susannah Mushattová Jonesová, ktorá bola najstarším žijúcim človekom na svete, zomrela vo štvrtok večer v domove pre seniorov v New Yorku vo veku 116 rokov.

slovakia

left justify in out

Oznámil to konzultant Gerontologickej výskumnej skupiny Robert Young, ktorý povedal, že bola chorá posledných desať dní.


Podľa tlačovej agentúry AP sa Jonesová narodila v roku 1899 v americkom štáte Alabama, v malom farmárskom meste neďaleko Montgomery. Mala desiatich súrodencov a navštevovala osobitnú školu pre mladé černošské dievčatá. Jej rodinní príslušníci si myslia, že sa dožila vysokého veku vďaka svojej láske k rodine a štedrosti voči druhým.


Susannah Mushattová Jonesová sa stala oficiálne najstaršou osobou na svete evidovanou v Guinnessovej knihe rekordov po tom, ako vlani v Tokiu zomrela 117-ročná Japonka Misao Okawaová.


Young povedal, že teraz je neoficiálne najstaršou žijúcou osobou 116-ročná Talianka Emma Moranová, ktorá je od Jonesovej o niekoľko mesiacov mladšia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies