Zomrel najstarší človek na svete, 117-ročná Jamajčanka Violet Brownová

NETKY.SK • 17 September 2017, 19:52 • 2 min
Zomrel najstarší človek na svete, 117-ročná Jamajčanka Violet Brownová

KINGSTON - Violet Brownová z Jamajky, ktorá bola najstarším žijúcim človekom na svete, zomrela vo veku 117 rokov a 189 dní. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Jamajský premiér Andrew Holness vyjadril príbuzným svoju sústrasť a na sociálnej sieti ju označil za "inšpirujúcu ženu". Brownová, ktorá bola známa ako "Teta V", umrela v piatok 15. septembra v miestnej nemocnici, kde ju liečili pre srdcovú arytmiu a dehydratáciu.

 

Po jej úmrtí eviduje organizácia Skupina pre gerontologický výskum (GRG) ako najstaršiu žijúcu osobu 117-ročnú Nabi Tadžimaovú z Japonska, ktorá sa narodila 4. augusta 1900.

 

Violet Brownová sa narodila 10. marca 1900 a strávila väčšinu svojho života prácou s cukrovou trstinou neďaleko svojho domu v okrese Duanvale na západe Jamajky. Až donedávna bola aktívna vo svojej cirkvi a svoju dlhovekosť pripisovala tvrdej práci a kresťanskej viere.

 

Jej manžel Augustus Brown zomrel v roku 1997. Mala šesť detí, štyroch synov a dve dcéry. Jej najstarší syn zomrel v apríli tohto roka vo veku 97 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies