Zomrel muž, ktorý strieľal na políciu pri protidrogovej razii v Kodani

NETKY.SK • 2 September 2016, 11:07 • 2 min
Zomrel muž, ktorý strieľal na políciu pri protidrogovej razii v Kodani

KODAŇ - Zomrel muž podozrivý z postrelenia dvoch dánskych policajtov, z ktorých jeden má vážne strelné poranenie, a tiež náhodného diváka v kodanskej štvrti Christiania, známej prekvitajúcim obchodom s hašišom. Informovali o tom dnes dánske úrady.

slovakia

left justify in out

Úrad pre vyšetrovanie sťažností na políciu v krátkom vyhlásení uviedol, že 25-ročný muž zomrel dnes v Kodanskej univerzitnej nemocnici. Pri prestrelke s políciou vo štvrtok nadránom utrpel kritické zranenia.

 

Prestrelke predchádzal incident, pri ktorom podozrivý postrelil vo štvrti Christiania troch ľudí, keď sa ho policajti pokúšali zatknúť, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

Úrad vyšetruje prípad preto, že policajti použili pri zásahu strelné zbrane.

 

Približne 600 obyvateľov Christianie, bývalej squatterskej kolónie, kde bujnie obchod s drogami, dnes vyhlásilo, že sa budú snažiť odstrániť obchod s hašišom vo svojej štvrti, ktorý majú pod kontrolou zločinecké živly.

 

V Christianii vznikla squatterská kolónia v 70. rokoch 20. storočia, keď príslušníci generácie hippies zabrali niektoré opustené kasárne námorných síl a žili v nich.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona