Zomrel muž, ktorý stál za vznikom ľadovej výzvy: Utopil sa!

NETKY.SK • 21 August 2014, 15:11 • 2 min
Zomrel muž, ktorý stál za vznikom ľadovej výzvy: Utopil sa!

NANTUCKET – Muž, ktorý stál za zrodom novej výzvy, ktorá valcuje internet, zomrel. Filantrop Corey Griffin (†27), ktorý chcel vyzbierať peniaze na boj proti amyotrofickej laterálnej skleróze, sa paradoxne utopil.

slovakia

left justify in out

Correy sa rozhodol pomôcť svojmu kamarátovi Petovi Fratesovi, ktorému diagnostikovali ALS. Corey bol podľa svojich blízkych vždy usmievavý a osud druhých mu nebol nikdy ľahostajný.

 

Tragicky zahynul na akcii, kde sa snažil vyzbierať peniaze. Na ostrove Nantucket v americkom štáte Massachusetts skočil v sobotu ráno z móla, kde sa dostal do problémov. „Chvíľu plával na hladine, potom sa potopil a už sa nevynoril,“ napísala miestna polícia vo vyhlásení.

 

 

Prívrženci vedrovej výzvy (Ice Bucket Challenge) ju absolvujú s cieľom pomôcť pacientom s ALS a upozorniť na problematiku. Akciu odštartoval Peter Frates s manželkou Juliou. Bývalému bejzbalistovi diagnostikovali ochorenie nervového systému v roku 2012. Ako prví sa do akcie zapojili hráči bejzbalovej MLB a postupne sa začali pridávať hokejisti z NHL i ďalší svetoví športovci.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies