Zomrel moderátor a herec Vlado Štancel

NETKY.SK • 10 November 2016, 21:13 • 2 min
Zomrel moderátor a herec Vlado Štancel

PRAHA - Vo veku 52 rokov dnes zomrel moderátor, herec, komik, bábkoherec, režisér a scenárista Vlado Štancel.

slovakia

left justify in out

O jeho úmrtí informoval portál iDnes, ktorému smutnú správu potvrdila Alžběta Plívová, hovorkyňa Českej televízie, v ktorej rodák z Bratislavy moderoval reláciu Černé ovce (1993). Detaily o jeho úmrtí nie sú zatiaľ známe.

 

Vlado Štancel sa narodil 3. septembra 1964. Na vysokej škole vyštudoval bábkoherectvo. Do povedomia sa dostal v 90. rokoch minulého storočia, keď začal spolupracovať s pražským divadlom Minor, kde bol tiež aj umeleckým riaditeľom, a televíziou. V roku 1993 sa predstavil vo filme Kanárska spojka, pričom v tom istom roku začal pracovať aj v spomínanej relácii Černé ovce. Ako herec sa predstavil napríklad v satirickom seriáli Česká soda (1993 - 1997) alebo filmoch Mezi námi přáteli (2006), Pamětnice (2009) a Rekvalifikace (2011), pričom posledné tri snímky aj režíroval. Na konte má tiež napríklad scenáre k televíznej rozprávke Peklem s čertem (2002) alebo komédii Rekvalifikace, ale aj niekoľko kníh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies