Zomrel Mic Gillette z kapely Tower of Power

NETKY.SK • 20 Január 2016, 11:06 • 2 min
Zomrel Mic Gillette z kapely Tower of Power

LOS ANGELES - Vo veku 64 rokov zomrel hudobník Mic Gillette, známy najmä z americkej kapely Tower of Power. Trubkár skonal 17. januára v dôsledku infarktu. Smutnú správu potvrdil líder skupiny Emilio Castillo na oficiálnej webstránke www.towerofpower.com, kde zosnulého označil za najlepšieho hráča na dychové nástroje, akého kedy poznal.

slovakia

left justify in out

Mic Gillette sa narodil 7. mája 1951, pričom na trúbku začal hrať už ako štvorročný. Vo veku 15 rokov sa pridal k Gotham City Crime Fighters. Neskôr začal hrať s kapelou Tower of Power, s ktorou nahral albumy ako napríklad East Bay Grease (1970), Bump City (1972), Tower of Power (1973), Back to Oakland (1974), Back on the Streets (1979) a skladby ako You're Still a Young Man, So Very Hard to Go alebo What Is Hip?. Kapelu opustil v 80. rokoch pretože sa chcel venovať rodine, no s kolegami si zahral aj počas turné, ktoré odštartovali v roku 2009. Hrával tiež so skupinami Cold Blood, The Sons of Champlin, Mic Gillette Band, spolupracoval aj s Rodom Stewartom, Eltonom Johnom, Sheryl Crow, Blood, Sweat & Tears či The Rolling Stones. Venoval sa tiež vyučovaniu hudby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona