Zomrel Mark E. Smith - spevák postpunkovej skupiny The Fall

NETKY.SK • 25 Január 2018, 17:59 • 2 min
Zomrel Mark E. Smith - spevák postpunkovej skupiny The Fall

LONDÝN - Jediný zo zakladajúcich členov britskej postpunkovej formácie The Fall, frontman Mark E. Smith, už nie je medzi živými. Manažérka zoskupenia Pam Van Damnedová informovala vo štvrtok o stredajšom úmrtí medzičasom 60-ročného speváka, ktorému predchádzala dlhá choroba.

slovakia

left justify in out

Popri niekdajšom rebelovi, ktorý vyrastal v robotníckej rodine v manchesterskej aglomerácii a ktorý odmietajúc technologické trendy aj v súčasnosti písal texty piesní s využitím ceruzky a papiera, sa v skupine založenej v roku 1976 vystriedali v uplynulých desaťročiach desiatky hudobníkov. Údajne ich bolo až 66. Často odchádzali už po niekoľkých dňoch, pretože Smith sa dostal do konfliktu s takmer každým.

 

Frontman, ktorého manchesterský akcent bol nezameniteľný a ktorý aj pri poskytovaní rozhovorov mal takmer vždy v rukách pohárik tvrdého alebo fľašu piva, sa v ostatnom čase musel častejšie uchýliť k rušeniu koncertov, pretože jeho zdravotný stav sa zhoršoval. Aj keď The Fall nikdy nepatrili medzi skupiny, ktoré si získali široké masy fanúšikov, v období rokov 1984-2004 sa až 27 ich piesní ocitlo v TOP 100 singlovej hitparády na Britských ostrovoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona