Zomrel majiteľ čokoládového impéria Ferrero

NETKY.SK • 15 Február 2015, 08:52 • 2 min
Zomrel majiteľ čokoládového impéria Ferrero

MILÁNO - Vo veku 89 rokov zomrel v sobotu vlastník čokoládového a cukrovinkárskeho impéria Ferrero Group a najbohatší človek v Taliansku Michele Ferrero. S odvolaním sa na vyhlásenie spoločnosti o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Miliardár zomrel doma v Monaku po mesiacoch boja s chorobou.
      

Spoločnosť je celosvetovo známa pre svoju čokoládovo-orieškovú nátierku Nutella, pralinky Ferrero Rocher či Kinder vajíčka, pričom je všeobecne vnímaná ako talianska súkromná spoločnosť s najvyššou hodnotou. Ferrero Group dosahuje ročné tržby v objeme 8 miliárd eur a v raste pokračovala aj počas najdlhšej recesie v Taliansku od druhej svetovej vojny.
      

Taliansky prezident Sergio Mattarella uviedol, že Ferrerova smrť sa ho hlboko dotkla, pričom ho nazval jednou z vedúcich osobností talianskeho priemyslu a "rodeného podnikateľa".
      

Ferrerovo úmrtie vyvoláva otázky ohľadne budúcnosti spoločnosti. Ferrerov syn Giovanni prevzal vedenie spoločnosti po smrti staršieho brata Pietra, ktorý zomrel na infarkt počas bicyklovania v Juhoafrickej republike v roku 2011. Giovanni Ferrero poprel v roku 2013 informácie, že o kúpu ich spoločnosti má záujem potravinársky gigant Nestlé, a dodal, že Ferrero Group nie je na predaj.
      

Michele Ferrero, ktorý sa vyhýbal publicite, vybudoval svetoznámu spoločnosť z malého podniku v regióne Piemont. Ešte pred niekoľkými rokmi cestoval každý deň vrtuľníkom zo svojej vily v Monte Carle do centrály spoločnosti v Albe na severozápade Talianska, aby ochutnával nové produkty a pomáhal pri ich vývoji. Spoločnosť založil jeho otec v roku 1946.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona