Zomrel líder kapely The Fall Mark Edward Smith

NETKY.SK • 25 Január 2018, 09:40 • 2 min
Zomrel líder kapely The Fall Mark Edward Smith

BRATISLAVA - Vo veku 60 rokov zomrel anglický spevák, skladateľ a hudobník Mark E. Smith, známy najmä ako líder post-punkovej kapely The Fall.

slovakia

left justify in out

Smutnú správu oznámila manažérka formácie Pam Van Damned. Rodák zo salfordského predmestia Broughton skonal v stredu ráno vo svojom dome. Bližšie detaily o jeho úmrtí zatiaľ Van Damned neposkytla, no mali by byť známe v najbližších dňoch.

Mark Edward Smith sa narodil 5. marca 1957. The Fall založil s Martinom Bramahom, Unou Baines a Tonym Frielom v roku 1976, pričom ho k tomuto kroku inšpiroval koncert legendárnych Sex Pistols. V kapele sa od jej vzniku vystriedalo viac ako 60 muzikantov, Smith bol jej stálym členom až do svojej smrti. Formácia má na konte 32 štúdiových albumov, z ktorých posledný New Facts Emerge uviedla na trh vlani v júli. Smith tiež vydal dva sólové albumy s hovoreným slovom The Post-Nearly Man (1998) a Pander! Panda! Panzer! (2002). Spolupracoval aj s interpretmi ako Edwyn Collins, Elastica, Gorillaz, Long Fin Killie, Mouse on Mars, Coldcut či Ghostigital.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona