Zomrel legendárny sarajevský pesničkár Kemal Monteno

NETKY.SK • 21 Január 2015, 14:45 • 2 min
Zomrel legendárny sarajevský pesničkár Kemal Monteno

SARAJEVO - Vo veku 66 rokov zomrel dnes predpoludním legendárny sarajevský spevák, textár a skladateľ Kemal Monteno, informoval srbský spravodajský server Novosti.rs.

slovakia

left justify in out

K úmrtiu došlo o 11.00 SEČ v záhrebskej nemocnici, príčinou bola otrava krvi. Montenovi vlani 16. novembra transplantovali obličku. Na zákrok čakal tri roky; po operácii sa cítil dobre, 21. decembra ho však opätovne hospitalizovali kvôli zvýšenej teplote i pooperačným komplikáciám.      

 

Minulý pondelok ho prepustili na domáce liečenie. Niekoľko portálov vtedy zverejnilo správu o Montenovom úmrtí. "Smial som sa ako blázon, lebo sa hovorí, že ten, koho ešte počas života vyhlásila za mŕtveho, bude žiť 100 rokov, a u mňa je to už tretíkrát," uviedol vtedy pre médiá.

 

Monteno sa narodil v roku 1948 v Sarajeve talianskemu otcovi a bosnianskej moslimskej matke. Napriek tomu, že bol jeho otec katolík, dostal moslimské meno Kemal.

 

Svoju prvú pieseň nahral v roku 1967 a následne ho čakala prosperujúca kariéra v bývalej Juhoslávii. Najznámejšou je jeho pieseň Sarajevo, láska moja (Sarajevo ljubavi moja), ktorou vzdal úctu svojmu rodnému mestu. Svoj posledný album nahral v roku 2013. Kvôli jeho hudobnému štýlu ho prezývali "bosniansky Roy Orbison".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies