Zomrel legendárny hokejový útočník Vladimir Petrov

NETKY.SK • 28 Február 2017, 13:33 • 2 min
Zomrel legendárny hokejový útočník Vladimir Petrov

MOSKVA - Vo veku 69 rokov zomrel bývalý legendárny hokejový útočník a dlhoročný reprezentant ZSSR Vladimir Petrov. Dvojnásobný olympijský šampión a deväťnásobný majster sveta podľahol v utorok rakovine, informoval Sport-Express.

slovakia

left justify in out

Neskorší šéf Ruskej hokejovej federácie bol na konci 60-tych a v 70-tych rokoch minulého storočia členom elitnej formácie nepremožiteľnej zbornej, ktorú spoločne s ním tvorili ešte Valerij Charlamov a Boris Michajlov. "Za pol mesiaca ho tá choroba doslova zožrala. Zomrel v utorok o štvrtej hodine ráno," citoval Michajlova Sport-Express.

 

Hráči a fanúšikovia si pripomenú zosnulú legendu pri utorkových a stredajších zápasoch play off KHL, ktoré sa začnú minútou ticha. Vedenie ruského hokeja sa takisto rozhodlo po Petrovovi pomenovať od budúcej sezóny trofej pre víťaza druhej najvyššej súťaže VHL. "Bol to mimoriadny hokejista a človek. Hrdý, vytrvalý. Nie vždy súhlasil s názormi trénerov, niekedy sa hádal s veľkým Anatolijom Tarasovom, ale tá jeho húževnatosť mu umožnila vyhrávať," povedal na adresu bývalého spoluhráča predseda Ruskej hokejovej federácie Vladislav Treťjak.

 

Petrov strávil prevažnú časť kariéry v CSKA Moskva, s ktorým vybojoval 11 ligových titulov. Trikrát sa stal najlepším kanonierom i najproduktívnejším hráčom súťaže, v ktorej celkovo nastrieľal 370 gólov v 553 zápasoch. V drese sovietskej reprezentácie trikrát ovládol produktivitu na MS (1973, 1977, 1979), v roku 1973 bol aj najlepším strelcom šampionátu. Zo ZOH má zlato z rokov 1972 a 1976 a striebro z Lake Placid 1980, na MS okrem deviatich titulov získal aj dve striebra a jeden bronz. Zúčastnil sa aj na pamätnej Sérii storočia v roku 1972 proti kanadským profesionálom z NHL. Hráčsku kariéru ukončil v roku 1983, v roku 2006 ho uviedli do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies