Zomrel legendárny cyklista Ferdy Kübler, vyhral Tour de France v roku 1950

NETKY.SK • 30 December 2016, 13:43 • 2 min
Zomrel legendárny cyklista Ferdy Kübler, vyhral Tour de France v roku 1950

ZÜRICH - Vo veku 97 rokov zomrel legendárny švajčiarsky cyklista Ferdy Kübler. Víťaz Tour de France z roku 1950 skonal vo štvrtok v nemocnici v Zürichu, kam ho pred pár dňami previezli po tom, čo sa radikálne zhoršil jeho zdravotný stav. Časopisu Schweizer Illustrierte to oznámila jeho manželka Christina.

slovakia

left justify in out

Kübler sa stal pred 66 rokmi prvým Švajčiarom, ktorý ovládol slávne etapové preteky na francúzskych cestách. O rok neskôr sa podarilo vyhrať Tour aj jeho krajanovi Hugovi Kobletovi. Celkovo slávil Kübler na TdF päť etapových prvenstiev. V roku 1951 získal titul majstra sveta v cestnej cyklistike.

 

V uplynulých rokoch bojoval Kübler s vážnymi zdravotnými problémami. Vianoce 2016 ešte strávil doma, ale potom ho museli pre silné prechladnutie previezť do nemocnice, kde aj zomrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona