Hudobný svet smúti, zomrel legendárny bubeník Hal Blaine

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 08:59 • 2 min
Hudobný svet smúti, zomrel legendárny bubeník Hal Blaine

NEW YORK - Vo veku 90 rokov zomrel v pondelok uznávaný americký bubeník Hal Blaine, ktorý hral v desiatkach hitov od mnohých interpretov, či už to bol Frank Sinatra, Elvis Presley, John Lennon či kapela The Beach Boys.

slovakia

left justify in out

Narodil sa ako Harold Simon Belsky v štáte Massachusetts a v 60. rokoch minulého storočia sa preslávil ako štúdiový bubeník svojou zručnosťou, ktorá mu pomáhala s ľahkosťou striedať žánre od "žuvačkového" popu cez folk až po R&B.

 

Hral napríklad v takých skladbách ako Be My Baby od The Ronettes, Bridge Over Troubled Water od Simona a Garfunkela, Strangers In The Night Franka Sinatru či v piesni Nancy Sinatrovej These Boots Are Made For Walkin. Minulý rok dostal hudobnú cenu Grammy za celoživotný prínos.

 

 

"Som taký smutný, neviem, čo povedať," napísal na Twitteri Brian Wilson zo skupiny The Beach Boys. Blaine nahral s týmito kalifornskými rockermi množstvo skladieb vrátane Good Vibrations. "Hal ma veľa naučil a veľmi prispel k tomu, že sme boli úspešní - bol to najväčší bubeník všetkých čias," dodal Wilson.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona