Zomrel Larry Steinbachek, klávesák skupiny Bronski Beat

NETKY.SK • 13 Január 2017, 06:56 • 2 min
Zomrel Larry Steinbachek, klávesák skupiny Bronski Beat

LOS ANGELES – Vo veku 56 rokov zomrel anglický klávesák Larry Steinbachek, známy najmä ako člen synthpopovej skupiny Bronski Beat. Smutnú správu potvrdila pre BBC hudobníkova sestra Louise Jones, podľa ktorej skonal minulý mesiac po krátkom boji s rakovinou. Ako tiež uviedla, naposledy vydýchol obklopený rodinou a priateľmi.

slovakia

left justify in out

Larry Steinbachek bol spoluzakladateľom spomínanej skupiny Bronski Beat, ktorá vznikla v roku 1983 v Londýne. V časoch najväčšej slávy pôsobili vo formácii okrem neho aj spevák Jimmy Somerville a hudobník Steve Bronski. Celosvetový úspech zaznamenali vďaka hitu Smalltown Boy z roku 1984. Debutovali v tom istom roku štúdiovkou The Age of Consent, po ktorej nasledovali Truthdare Doubledare (1986) a Rainbow Nation (1995). Na konte majú aj ďalšie známe skladby ako Why? či cover verziu piesne I Feel Love od Donny Summer. Steinbachek žil a pôsobil od roku 1994 v Amsterdame.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies