Zomrel Kráľ nočných klubov - Peter Stringfellow

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 13:23 • 2 min
Zomrel Kráľ nočných klubov - Peter Stringfellow

LONDÝN - Majiteľ britských nočných klubov Peter Stringfellow, známy ako Kráľ klubov, zomrel vo štvrtok po boji s rakovinou pľúc. Mal 77 rokov, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Začiatkom 60. rokov 20. storočia dal možnosť vystupovať vo svojich kluboch kapelám Beatles, Who a Rolling Stones, keď o nich vo svete ešte málokto vedel. Často sa potom chválil, že Beatles si v roku 1963 najal "za babku", aj keď už mali na konte svoj prvý hit, ktorým dobyli hitparádu.

 

Neskôr si v niekoľkých mestách vrátane Londýna otvoril luxusné "kluby gentlemanov". Svoje aktivity rozšíril aj do amerických miest New Yorku, Los Angeles a Miami.

 

Stringfellow bol extravagantnou postavou známou organizovaním večierkov a celkovo hýrivým spôsobom života. Svoje podniky udržoval šesť desaťročí aj napriek zmenám vo vkuse zákazníkov a v štýle zábavy.

 

Narodil sa v Sheffielde ako syn oceliarskeho robotníka. Začal pracovať už v pätnástich a dva roky si odkrútil v kráľovskom námorníctve. Krátko pobudol aj vo väzení za predaj kradnutých kobercov, ale potom sa už zameral na nočné kluby - ako prvý otvoril Black Cat Club v Sheffielde.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona