Zomrel Kalašnikov, otec najpopulárnejšieho samopalu (†94)!

NETKY.SK • 23 December 2013, 17:58 • 2 min
Zomrel Kalašnikov, otec najpopulárnejšieho samopalu (†94)!

MOSKVA - Vo veku 94 rokov zomrel v pondelok Michail Kalašnikov, vynálezca najznámejšej zbrane v modernej histórii, samopalu AK-47 známeho aj ako kalašnikov.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií ruských médií to potvrdila vláda ruskej autonómnej republiky Udmurtsko, odkiaľ Kalašnikov pochádzal. Symbol vzostupu vojenskej sily Sovietskeho zväzu mal dlhodobé zdravotné problémy, pričom ešte v novembri ho v ťažkom stave previezli do jednej z moskovských nemocníc.

Jeho výtvor samopal AK-47 je stále jedným z najpopulárnejších, pričom doteraz sa ho vyrobilo viac ako 100 miliónov kusov. V súčasnosti je populárny najmä medzi rôznymi militantami, ktorí oceňujú jeho vysokú odolnosť v nepriaznivých podmienkach. Za popularitou AK-47 (Avtomat Kalašnikova model 1947) sú okrem relatívne vysokej spoľahlivosti a ľahkého používania aj pomerne nízke výrobné náklady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies