Zomrel Joe Esposito, znalec života a diela Elvisa Presleyho

NETKY.SK • 30 November 2016, 10:05 • 2 min
Zomrel Joe Esposito, znalec života a diela Elvisa Presleyho

LOS ANGELES - Vo veku 78 rokov zomrel pred niekoľkými dňami Joe Esposito, osobný priateľ a blízky spolupracovník Elvisa Presleyho. S odvolaním sa na Espositovu dcéru Cindy Bahrovú o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Bahrová spresnila, že Esposito zomrel 23. novembra v Calabasase v americkom štáte Kalifornia.

 

Esposito sa s Presleym zoznámil v roku 1959, keď slúžili v americkej armáde v západonemeckom Friedbergu. Keď sa vrátili do civilu, Esposito sa stal Presleyho asistentom v kariérnych záležitostiach, pričom jeho pracovná náplň bola veľmi bohatá: od plánovania denného programu až po kontrolu dodržiavania harmonogramu spevákových turné.

 

Esposito bol v roku 1967 tiež jedným z družbov na Presleyho svadbe s Priscillou Wagnerovou a bol jedným z mužov, ktorí na Presleyho pohrebe v roku 1977 niesli rakvu s jeho telom.
Po Presleyho smrti Esposito pracoval ako produkčný koncertných turné iných hviezd, napríklad skupiny Bee Gees či speváka Michaela Jacksona.

 

Joe Esposito bol konzultantom pri mnohých projektoch, ktoré sa týkali Presleyho života a diela a bol považovaný za jeden z najuznávanejších zdrojov informácií o Elvisovi. Jeho súkromný filmový archív s Presleyho zábermi bol využitý vo viacerých filmových projektoch, napríklad v snímke televízie CBS nazvanej Elvis By the Presleys.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies