Zomrel jezuitský kňaz A. Dlugi, pohreb bude 29.12. v Ivanke pri Dunaji

NETKY.SK • 29 December 2010, 08:26 • 2 min
Zomrel jezuitský kňaz A. Dlugi, pohreb bude 29.12. v Ivanke pri Dunaji

Zomrel jezuitský kňaz A. Dlugi, pohreb bude 29.12. v Ivanke pri Dunaji

slovakia

left justify in out

Vo veku 85 rokov zomrel 25. decembra 2010 v Bratislave páter Alojz Dlugi, kňaz Spoločnosti Ježišovej. Rozlúčka s ním sa uskutoční v stredu 29. decembra o 14.30 h v Ivanke pri Dunaji.
      Pohrebné obrady bude viesť bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský. Po svätej omši vo farskom kostole budú telesné pozostatky zosnulého uložené na miestnom cintoríne, informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska v Bratislave.
      Páter Dlugi pochádzal z obce Nowa Biala v Poľsku. V roku 1943 vstúpil do jezuitského noviciátu v Ružomberku. V roku 1950 ho násilne internovali v českom Bohosudove. O rok neskôr tajne prijal kňazskú vysviacku. Pracoval ako robotník v Malackách, Hodoníne a Liberci. Tajne sa venoval apoštolátu a vysluhovaniu sviatostí. Pre jeho vernosť kňazskej službe ho v rokoch 1960-62 väznili vo Valdiciach.
      Od roku 1969 vykonával duchovnú službu u rehoľných sestier v  Hajnici v Čechách, neskôr bol kaplánom v Dubnici nad Váhom, správcom farností Podskalie a Kostolná Ves. V 90. rokoch pôsobil na viacerých miestach - v Piešťanoch, Prešove a inde. Posledné tri roky bol na odpočinku v Senioráte Spoločnosti Ježišovej v Ivanke pri Dunaji.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona