Zomrel Jerry Heller, niekdajší manažér formácie N.W.A

NETKY.SK • 4 September 2016, 14:06 • 2 min
Zomrel Jerry Heller, niekdajší manažér formácie N.W.A

USA - Vo veku 75 rokov zomrel hudobný manažér a podnikateľ Jerry Heller, známy najmä pre spoluprácu s už nefungujúcou hip-hopovou formáciou N.W.A.

slovakia

left justify in out

Rodák z Clevelandu v štáte Ohio skonal v piatok v nemocnici Los Robles v kalifornskom Thousand Oaks v dôsledku infarktu, ktorý dostal počas riadenia auta. Smutnú správu potvrdil jeho bratranec Gary Ballen.


Gerald E. Heller sa narodil 6. októbra 1940. V hudobnom priemysle sa pohyboval už v 60. a 70. rokoch minulého storočia, kedy pôsobil napríklad ako manažér kapely Creedence Clearwater Revival a hudobníka Marvina Gayea. Zároveň tiež pomáhal propagovať prvé vystúpenia formácií Pink Floyd, Kraftwerk či speváka Eltona Johna v USA. V polovici 80. rokov už začal zastupovať hip-hopové formácie World Class Wreckin’ Cru, v ktorej pôsobil rapper Dr. Dre, a C.I.A s interpetom Ice Cubeom. Bol spoluzakladateľom labelu Ruthless Records, ktorého vznik inicioval rapper Eazy-E. Heller bol manažérom mnohých umelcov vystupujúcich pod týmto labelom, vrátane formácie N.W.A, v ktorej pôsobili spomínaní Dr. Dre, Eazy-E a Ice Cube. Zároveň mal však so svojimi hudobníkmi aj početné konflikty, čo napríklad viedlo k jeho prepusteniu z Ruthless Records v roku 1994. V roku 2006 vydal memoáre Ruthless: A Memoir.


V roku 2015 sa do kín dostala životopisná snímka Straight Outta Compton, ktorá sa zameriava práve na formáciu N.W.A. Hellera v nej stvárnil Paul Giamatti. Manažér však na tvorcov filmu, ako aj na Dr. Dreho a Ice Cubea podal žalobu za urážku na cti, pretože ho v nej údajne vykreslili ako zloducha. Súd v júni jeho žalobu až na jeden bod zamietol.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies