Zomrel Jeff Hanneman z metalovej skupiny Slayer

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 11:48 • 2 min
Zomrel Jeff Hanneman z metalovej skupiny Slayer

LOS ANGELES - Vo veku 49 rokov zomrel Jeff Hanneman, gitarista a spoluzakladateľ metalovej formácie Slayer. Prostredníctvom oficiálneho stanoviska o tom informovala kapela.

slovakia

left justify in out

Americký hudobník skonal vo štvrtok 2. mája v Južnej Kalifornii po zlyhaní pečene. "Slayer s veľkým zármutkom oznamujú, že ich spoluhráč a brat Jeff Hanneman zomrel približne o 11:00 neďaleko jeho domova v Južnej Kalifornii. Keď mu zlyhala pečeň, nachádzal sa v priestoroch nemocnice. Zostala po ňom manželka Kathy, sestra Kathy a bratia Michael a Larry," napísala skupina vo vyhlásení.

Kapela Slayer patrí medzi najslávnejšie kapely v rámci svojho žánru. O jej kvalite hovorí aj päť nominácií na Grammy, z ktorých dve dokázala premeniť na zlatý gramofónik. Hudobníci patriaci medzi tzv. veľkú thrashmetalovú štvorku (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) majú na konte jedenásť štúdioviek vrátane slávnej nahrávky Reign In Blood (1986), pričom na scéne pôsobia už viac ako 30 rokov. Tento rok by mali vydať dvanásty štúdiový album. 

V minulosti sa Slayer predstavili napríklad na českej edícii festivalu Sonisphere a tiež na Topfeste pri Novom Meste nad Váhom. Vlani v júni vystúpili v Bratislave, no bez Jeffa Hannemana. Ten mal totiž od roku 2011 vážne zdravotné problémy, keď sa zotavoval z infekcie, ktorú mu uhryznutím spôsobil pavúk. Inštrumentalistu napadli začiatkom roka 2011 mäsožravé baktérie, ktoré mu začali poškodzovať svalstvo a kožu a to vylučovaním toxínov. Jedinou možnosťou ich odstránenia bola séria operačných zákrokov. Gitarista bol dokonca v bezprostrednom ohrození života, no neskôr sa údajne zotavil. Stále sa ale nemohol zapojiť do koncertných aktivít skupiny. Zatiaľ nie je jasné, či tieto zdravotné problémy súvisia so zlyhaním pečene. Hannemana, ktorý sa ako skladateľ podpísal aj pod azda najznámejšou skladbu formácie Raining Blood, zastupuje od roku 2011 na poste gitaristu Gary Holt z formácie Exodus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies