Zomrel jeden zo synov Kaddáfího, tvrdia opozičné a arabské médiá

NETKY.SK • 21 Marec 2011, 12:33 • 2 min
Zomrel jeden zo synov Kaddáfího, tvrdia opozičné a arabské médiá

Zomrel jeden zo synov Kaddáfího, tvrdia opozičné a arabské médiá

slovakia

left justify in out

img

Chamís Kaddáfí, syn líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, sa stal obeťou samovražedného vojenského pilota, informujú dnes opozičné a arabské médiá.
      Chamís, ktorý bol šéfom špeciálnych jednotiek a stál za brutálnym zásahom proti demonštrantom v meste Benghází, sa pred niekoľkými dňami dostal do nemocnice kvôli vážnym popáleninám, ktoré utrpel pri úmyselnom páde líbyjského lietadla na základňu Bab al-Azizíja v Tripolise. Tam údajne žije celá Kaddáfího rodina.
      Podľa dnešných informácií médií Kaddáfího syn napokon podľahol zraneniam v nemocnici hlavného mesta.
      Líbyjskí povstalci už predtým uverejnili meno a fotografiu pilota - kamikadzeho Muchtara Muhammada Usmana. Ten mal vraj za úlohu bombardovať ciele v Adžedábíji, v pevnosti povstalcov na východe krajiny. Jeho lietadlo však zmenilo smer na základňu, kde najprv zhodil bomby na kasárne a potom si to namieril lietadlom do areálu. Tento Kaddáfího bunker sa stal minulú noc terčom aj západných spojencov dohliadajúcich na bezletovú zónu nad Líbyou.
      Správy o tom, že pri útoku kamikadzeho sa ľahko zranil aj Kaddáfího ďalší syn Saadí, oficiálne miesta dementovali.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona